Producătorul de drone DJI a cumpărat Hasselblad

06.01.2017
Producătorul de drone DJI a cumpărat Hasselblad

Deşi încă nu a fost făcut un anunţ oficial, se pare că DJI, compania chineză producătoare de drone, a cumpărat un nou pachet de acţiuni ale companiei Hasselblad, devenind astfel acţionar majoritar. DJI avea deja 15% dintre acţiunile companiei încă de anul trecut. Această mişcare pare să consolideze poziţia pe piaţă a chinezilor în domeniul camerelor digitale, urmând probabil să lanseze pe piaţă drone echipate cu echipamente produse de Hasselblad.

Compania suedeză Hasselblad a fost fondată în 1941 şi este recunoscută de către fotografii profesionişti pentru aparatele foto profesionale pe format mediu. Printre cele mai importante realizări ale companiei se numără aparatele foto pe care NASA le-a folosit în anii ’60, inclusiv aparatul folosit de echipajul misiunii Apollo 11 pentru a realiza fotografii pe suprafaţa lunii.

În ultima perioadă, Hasselblad a colaborat cu DJI pentru a produce prima dronă echipată cu o cameră digitală cu senzor pe format mediu, orientată exclusiv către profesionişti. Având în vedere preţurile camerelor Hasselblad din prezent, cu siguranţă noile produse pe care le va dezvolta pentru DJI nu vor fi accesibile publicului larg.

Momentan mai multe surse din cadrul ambelor companii au putut verifica această tranzacţie, însă niciun reprezentant oficial al Hasselblad sau DJI nu a oferit o confirmare oficială. Probabil că anunţul va fi făcut în perioada următoare, după terminarea CES 2017.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult