Profitul holdingului Alphabet, care deţine Google, a crescut cu 27% în T3

Profitul holdingului Alphabet, care deţine Google, a crescut cu 27% în T3

Profitul Alphabet, părintele Google, a crescut cu 27% în trimestrul al treilea, extinzând şirul ce câştiguri în condiţiile în care utilizatorii petrec mai mult timp pe telefoane, iar advertiserii cheltuie tot mai mulţi bani pentru a face reclamă.

 

Alphabet, a doua companie la nivel global după valoarea de piaţă, după Apple, a continuat să crească în cea mai mare parte datorită dispozitivelor mobile. Investitorii se temeau că ascensiunea dispozitivelor mobile vor afecta Google. În schimb, smartphone-urile au dat un impuls puternic gigantului hi-tech, scrie WSJ.

Click-urile pe reclamele din Google au crescut cu 33% trimestrul acesta faţă de anul trecut, cea mai rapidă rată din ultimii patru ani. Aceasta este alimentată de poziţia Google pe piaţa smartphone-urilor în jurul lumii, şi de controlul pe care gigantul american îl are asupra unor produse care au un rol central în viaţa multor utilizatori, de la e-mail, până la GPS şi YouTube.

 

 

Google controlează 95% din piaţa de căutare pe mobil, comparativ cu 78% pe PC-uri, potrivit Merkle, pentru că este motorul de căutare atât de dispozitivele iPhone, cât şi pe cele cu Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult