Samsung ar putea să nu mai fie mult timp furnizor principal de ecrane OLED pentru Apple

28.11.2017
Samsung ar putea să nu mai fie mult timp furnizor principal de ecrane OLED pentru Apple

Dincolo de rivalitatea pe care o afişează în piaţa smartphone, Apple şi Samsung au împart o colaborare incomodă, fără de care ultimul model iPhone X ar fi practic imposibil de livrat în volum suficient.

Cu Samsung în rolul de furnizor principal de ecrane OLED, Apple nu se află într-o poziţie prea confortabilă, fiind în mare parte dependent de tarifele solicitate de compania sud-coreeană.

Simţind potenţialul unei afaceri de mai multe miliarde de dolari, BOE, cel mai mare producător de ecrane din China, ar fi promis oficialilor Apple construirea a două fabrici de ecrane OLED capabile să acopere o bună parte din necesarul companiei americane.

Denumită B11, linia de producţie găzduită în oraşul Sichuan ar putea fi retehnologizată pentru fabricarea de ecrane OLED până în luna iunie a anului viitor, costul operaţiunii ridicându-se la 7.04 miliarde dolari. O a două unitate, B12, aşteaptă investiţii suplimentare în echipamente şi ar putea fi disponibilă la o dată ulterioară.

Momentan, doar LG mai livrează ecrane OLED pentru Apple, după ce compania din Cupertino a investit 2.7 miliarde de dolari în dezvoltarea unor facilităţi de producţie dedicate exclusiv livrării de ecrane pentru telefoane iPhone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult