Samsung şi LG au anunţat că nu reduc performanţele smartphone-urilor mai vechi

Apple se află în centrul unui scandal după ce a confirmat că reduce performanţele pe modelele iPhone mai vechi, cu baterii degradate. Acesta este un moment prielnic pentru companiile rivale, care încearcă să îl exploateze. Samsung şi LG au transmis că nu încetinesc, prin actualizări software, smartphone-urile din portofoliul lor, la scurt timp după ce HTC şi Motorola au afirmat acelaşi lucru. 
 
Totuşi, situaţia este diferită. Apple concepe atât partea software, cât şi cea hardware a smartphone-urilor iPhone. Producători precum Samsung sau HTC folosesc Android, un sistem de operare dezvoltat de Google şi trebuie să se supună unor reguli stabilite de compania americană. 
 
LG a atacat indirect Apple, într-o declaraţie făcută pentru Phonearena. „Ne pasă ce cred clienţii noştri”, a transmis un reprezentant al companiei, lăsând să se înţeleagă că Apple nu tratează la fel utilizatorii.
 
 
În ceea ce priveşte Samsung, se pare că gigantul asiatic are alte probleme, legate tot de baterii. Unele unităţi Galaxy Note 8 au probleme cu acumulatorul, care „moare” subit. 

Ca urmare a acestui scandal, Apple şi-a cerut scuze şi a anunţat că va oferi reduceri substanţiale la bateriile de schimb. 

Până în acest moment au fost deschise cel puţin 12 procese, în diferite ţări, împotriva producătorului iPhone. 
publicitate
închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat