Scrisoare deschisă semnată de 145 lideri din industria IT americană: „Trump este un dezastru pentru inovaţie”

15.07.2016
Scrisoare deschisă semnată de 145 lideri din industria IT americană: „Trump este un dezastru pentru inovaţie”
Un număr mare de lideri de companii şi persoane implicate în cercetare în sectorul tehnologic american au semnat o scrisoare deschisă în care explică de ce Donald Trump ar fi „un dezastru pentru inovaţie” în cazul în care ar ieşi preşedinte. Printre cei 145 de semnatari se află nume mari, precum Stewart Butterfield (directorul executiv al Slack), David Karp (fondatorul Tumblr), Ev Williams (cofondator al Twitter) şi Steve Wozniak (cofondator al Apple). 
 
Citeşte şi: Livrările de PC-uri au scăzut din nou, dar declinul este mai mic decât se aşteptau analiştii
 
Scrisoarea a fost redactată de Katie Stanton, director de comunicare la Color Genomics şi fost vicepreşedinte responsabil cu comunicarea globală la Twitter. Ea susţine că Trump se opune inovaţiei, mişcării libere a persoanelor şi propune o politică externă dăunătoare pentru SUA. „Credem într-o ţară care stimulează inovaţia, creativitatea şi oferă condiţii echitabile pentru concurenţă. Donald Trump nu crede în aceste lucruri”, se arată în scrisoarea publicată pe Medium
 
Stanton adaugă că Trump promovează teama de noi idei şi oameni, bigotismul, ura şi credinţa că America este slabă şi în declin. „L-am ascultat pe Donald Trump în ultimul an şi am ajuns la concluzia: Trump ar fi un dezastru pentru inovaţie”, mai scrie Katie Stanton. 
 
 
La sfârşit apare lista persoanelor care au semnat scrisoarea şi precizarea că ei nu au făcut acest lucru în numele companiilor pentru care lucrează. 
 
Din listă lipsesc nume foarte cunoscute, precum şefii Apple, Facebook şi Google sau Elon Musk, cofondator al Tesla Motors. 
 
Nu toate „starurile” din Silicon Valley sunt, însă, împotriva lui Trump. Peter Thiel, cofondator al PayPal şi membru al consiliului director al Facebook, şi-a anunţat susţinerea pentru candidatul republican. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult