Spigen deţine numele Essential şi nu doreşte să îl împartă cu Andy Rubin. Conflictul ar putea fi rezolvat la tribunal

05.06.2017
Spigen deţine numele Essential şi nu doreşte să îl împartă cu Andy Rubin. Conflictul ar putea fi rezolvat la tribunal

Essential, noua companie a lui Andy Rubin, a dezvăluit săptămâna trecută noul său smartphone, alături de o serie de accesorii, dispozitive conexe şi servicii noi. Compania doreşte ca numele Essential să fie sinonim cu interconectivitatea între dispozitive şi cu tehnologia de top, însă Spigen, un producător de accesorii pentru smartphone-uri este de altă părere. Se pare că numele Essential îi aparţine din punct de vedere legal, iar compania lui Andy Rubin va trebui să găsească o soluţie până la jumătatea lunii iunie.

Spigen este un producător cu renume pe piaţa de accesorii pentru telefonae mobile, husele sale fiind printre cele mai bine vândute din lume, fiind realizate din materiale de calitate. Desigur că o astfel de companie doreşte să îşi protejeze mărcile înregistrate, printre care se numără şi „Essential”, care descrie o serie de produse care sunt vândute sub acest nume. Compania vinde în gama Essential Huse cu baterie, încărcătoare de priză, acumulatori portabili şi suporturi pentru telefon. Spigen deţine acest nume încă din 2016 şi nu pare să dorească să renunţe la el sau să îl împartă cu Rubin.

În ultimele câteva luni, compania lui Andy Rubin a tot încercat să înregistreze numele Essential în Statele Unite, însă înregistrarea a fost de fiecare dată refuzată pe baza existenţei unei alte mărci cu acelaşi nume. În ciuda acestor probleme, compania Essential a fost dezvăluită alături de mai multe produse sub acest nume. Se pare că Rubin va prefera să lupte pentru a câştiga dreptul de a folosi acest nume (care probabil că va veni la pachet cu o taxă destul de mare), decât să schimbe numele companiei.

Spigen a trimis o scrisoare prin care anunţă compania Essential că are termen până la data de 15 iunie să renunţe la utilizarea acestui nume. În caz contrar, producătorul de accesorii va chema Essential în instanţă. Răspunsul public ai reprezentanţilor Essential a fost că aceste acuzaţii nu au nicio bază şi că vor răspunde într-o manieră similară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult