Startup-ul UiPath, primul „unicorn” fondat în România, a atras o nouă finanţare

07.03.2018
Startup-ul UiPath, primul „unicorn” fondat în România, a atras o nouă finanţare

Start-up-ul UiPath, specializat în dezvoltarea de soluţii pentru auto­matizarea proceselor interne ale unei companii cu ajutorul roboticii, a obţinut o finanţare de 153 de milioane de dolari, după un an cu o creştere record, relatează ZF.

 

Noua finanţare este condusă de fondul de investiţii Accel şi sprijinită de Capital G, fondul de investiţii din spatele Google, şi Kleinder Perkins Caufield&Byers, fondul care a pariat încă de la început pe Amazon, AOL şi EA, propulsând compania la o evaluare de 1,1 miliarde de dolari.

 

„UiPath a devenit un unicorn care este evaluat astăzi la 1,1 miliarde de dolari. Secretul stă în oamenii din companie. Nu cred că avem neapărat o supertehnologie, eu nu aş numi-o aşa. Ce a contat a fost cultura companiei”, a spus marţi, la Bucureşti, Daniel Dines. El a adăugat că în doi ani vrea să listeze UiPath pe bursa NASDAQ din SUA.

 

Lansată în 2015, UiPath a devenit una dintre cele mai populare platforme RPA pentru întreprinderi. Software-ul companiei permite designul şi implementarea rapidă de roboţi software care emulează şi execută perfect proceduri repetitive, crescând productivitatea businessului şi eficientizând serviciile pentru clienţi atât din cadrul operaţiunilor back-office, cât şi din front-office.

 

 

În 2017, baza de clienţi ai UiPath a crescut de la mai puţin de 100 la peste 700, ajungând la o creştere a venitului de 8 ori. Noii clienţi ai companiei includ BMW, Dairy Farm Group, Dentsu, Huawei, Sumitomo Mitsui Financial Group. UiPath a creat, de asemenea, o reţea de 120.000 de dezvoltatori RPA în jurul lumii.

 

CITEŞTE ŞI Bill Gates: „Monedele virtuale pot ucide oameni”

 

Capital G a fost constituit în 2013 şi are investiţii în 25 de companii. În octombrie 2017 a investit un miliard de dolari în Lyft şi mai are investiţii în Snap şi Airbnb. Fiecare dintre aceste fonduri au zeci de miliarde de dolari în administrare.

 

Administratorii UiPath vor să continue extinderea globală cu noi birouri în Amsterdam, Houston, Munchen, Paris, Seul şi Washington în acest trimestru. Compania are peste 590 de angajaţi în 14 ţări.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult