Top 5: Cele mai profitabile companii producătoare de smartphone-uri

Dacă până recent aproape toate profiturile de pe piaţa de smartphone-uri mergeau la Apple şi Samsung, lucrurile s-au schimbat în penultimul trimestru din 2017 (T3). Producătorii chinezi au reuşit să înregistreze un profit cumulat de 1,5 miliarde de dolari în perioada iulie - septembrie a anului trecut, potrivit firmei de cercetare a pieţei Strategy Analytics. 
 
Apple şi-a păstrat poziţia de lider. Compania care produce iPhone şi-a adjudecat 60% din profitul total consemnat în industrie. Compania a câştigat, în medie, 150 de dolari pentru fiecare terminal iPhone vândut.
 
Pe locul doi s-a situat Samsung, care a încasat 26% din profitul înregistrat de industrie. Cererea pentru seria Galaxy S8, phabletul Galaxy Note 8 şi modelele din familia Galaxy J a fost mare. Compania a câştigat, în T3, în medie 31 de dolari pentru fiecare smartphone vândut. 
 
 
Podiumul a fost închis de Huawei, cu 5% din profitul global şi o medie de 15 dolari pe smartphone vândut. 
 
Companiile chineze Oppo (4%, 14 dolari) şi Vivo (3,1%, 13 dolari) s-au situat pe poziţiile patru şi cinci. 
 
În ceea ce priveşte Xiaomi, profitul înregistrat de companie din vânzarea de smartphone-uri a crescut cu 41% comparativ cu perioada iulie - septembrie 2016 şi a ajuns la 2 dolari pe unitate. 
publicitate
închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat