Trump a salvat ZTE: compania va plăti o amendă mare şi va cumpăra componente americane

28.05.2018
Trump a salvat ZTE: compania va plăti o amendă mare şi va cumpăra componente americane

Donald Trump a promis în urmă cu doar câteva săptămâni că va lucra alături de guvernul din China şi cu reprezentanţii ZTE pentru a găsi o soluţie de compromis pentru a permite companiei să opereze în continuare. Se pare că soluţia este relativ simplă, întrucât producătorul chinez de echipamente telecom va trebui să plătească o amendă mare pentru încălcarea embargoului către Iran şi Coreea de Nord şi va fi nevoită să facă schimbări interne.

Preşedintele Statelor Unite a publicat pe contul său de Twitter un scurt rezumat al înţelegerii dintre America şi ZTE, în care compania se angajează să plătească o amendă de 1,3 miliarde de dolari şi să schimbe personalul care se află la conducere, care a permis încălcarea embargoului în anii precedenţi. De asemenea, compania se angajează să cumpere componente de la companii americane şi să garanteze securitate mai bună. Această prevedere din urmă ar putea însemna că soluţiile de securitate ar putea fi verificate de către entităţi americane.

În timp ce o asemenea situaţie nu are precedent, întrucât ZTE nu doar că a încălcat un acord internaţional, ci a şi încercat să ascundă acest lucru, după care şi-a recunoscut vina, negocierile cu Trump par să fie bune în special pentru business. Companiile americane care lucrează cu ZTE ar putea beneficia de o creştere a comenzilor de componente, în timp ce închiderea definitivă a ZTE ar fi putut duce la scăderea veniturilor acestora.

Cu un număr de 70.000 de angajaţi şi 17 miliarde in încasări pe an, ZTE nu este nici pe departe o companie mică, iar dispariţia sa ar fi putut avea efecte în toată industria. Având în vedere că iniţial ZTE urma să primească interdicţie de la utilizarea tehnologiilor americane precum chipset-uri şi modem-uri Qualcomm sau software precum Android, această înţelegere pare să fie foarte avantajoasă pentru ambele părţi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult