Vânzările de smartphone-uri ale „Apple din China” s-au prăbuşit în trimestrul trecut

17.08.2016
Vânzările de smartphone-uri ale „Apple din China” s-au prăbuşit în trimestrul trecut
Xiaomi, compania numită „Apple din China”, a înregistrat o scădere de 38,8% a vânzărilor de smartphone-uri pe piaţa chineză, cea mai mare din lume, în cel de-al doilea trimestru al acestui an, potrivit firmei de cercetare a pieţei IDC. Compania a livrat, în perioada aprilie – iunie, 10,5 milioane de smartphone-uri, faţă de 17,1 milioane în perioada similară din 2015, iar cota de piaţă a Xiaomi a scăzut de la 16% la 9,5%.
 
În acelaşi interval, rivalele Huawei, Oppo şi Vivo au înregistrat creşteri consistente. Huawei a încheiat trimestrul în poziţia de lider, cu 19,1 milioane de unităţi livrate (+15%). 

Nici Apple, modelul după care a fost construită compania Xiaomi, nu s-a descurcat bine, Producătorul iPhone a livrat 8,6 milioane de smartphone-uri în cel de-al doilea trimestru, faţă de 12,6 milioane în perioada similară din 2015. 

Se anunţă o perioadă dificilă pentru Xiaomi, care la sfârşitul lui 2014 era cel mai valoros startup din lume, fiind evaluat la 46 miliarde de dolari. 

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult