Yandex şi Uber vor fuziona în Rusia şi în alte cinci ţări

13.07.2017
Yandex şi Uber vor fuziona în Rusia şi în alte cinci ţări

Yandex – cunoscut ca „Google al Rusiei” – şi Uber au fost de acord să fuzioneze cele două afaceri de ride-sharing în Rusia şi pe alte cinci pieţe învecinate, Yandex fiind partenerul principal, cu o participaţie de aproape 60%, au transmis, joi, companiile, potrivit Mediafax.

 

Într-o declaraţie de presă comună, Yandex şi Uber au transmis că vor fuziona în Rusia, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia şi Kazahstan pentru a crea o nouă companie care va opera în 127 de oraşe, acord care se aşteaptă să fie finalizat în al patrulea trimestru.

 

Ca parte a acordului, Uber va contribui cu serviciul care livrează mâncare, UberEATS, în regiunea celor şase ţări.

 

Uber va investi 225 de milioane de dolari, iar Yandex va investi 100 de milioane de dolari în noua companie din care Yandex va deţine 59,3%, Uber va deţine 36,6%, iar angajaţii vor avea o participaţie de 4,1%.

Cota de 36,6% valorează 1,4 miliarde de dolari, potrivit evaluării combinate a companiilor, ale căror participaţii totale ajung la 3,725 miliarde de dolari, a spus Pierre-Dimitri Gore-Coty, directorul Uber pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

 

Yandex este o companie de tehnologie din Rusia specializată în produse şi servicii de Internet. Yandex operează cel mai mare motor de căutare din Rusia, care are o cotă de 65% din piaţă în ţară.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult