Canon PowerShot G9, acum şi în România

19.09.2007
Canon PowerShot G9, acum şi în România

Canon PowerShot G9 a fost lansată azi în România. Este o cameră digitală destinată fotografilor amatori avansaţi. Vârf de gamă în clasa compactă şi succesor al modelului PowerShot G7, noua Canon PowerShot G9 dispune de senzor CCD 1/1.7” de 12.1 megapixeli şi zoom optic 6x.

PowerShot G9 a fost recent distinsă de către EISA (European Imaging and Sound Association) cu premiul “European Advanced Compact Camera 2007-2008” pentru noile îmbunătăţiri: captura imaginilor în format RAW necompresat şi carcasă reproiectată pentru o utilizare mai confortabilă și o manevrabilitate superioară. Înregistrarea imaginilor RAW şi RAW/JPEG simultan oferă utilizatorilor avansaţi un control complet asupra procesării fotografiilor.

Canon PowerShot G9

Alte optimizări se referă la ecranul LCD PureColor de înaltă rezoluţie, la tehnologiile de recunoaştere a feţei şi corecţia efectului “red-eye” (ochi roşii). PowerShot G9 dispune de viewfinder optic pentru o mai mare flexibilitate a încadrărilor complexe.

Funcțiile foto ale lui PowerShot G9 se îmbină cu puternicele capabilități video. Faţă de modurile de înregistrare VGA (30 fps) şi XGA (15 fps), PowerShot G9 introduce modul LP (Long Play). Acest mod înregistrează filmuleţe la jumătatea dimenisunii faţă de celelalte moduri, fără să piardă din rezoluţie sau rata de cadre.

PowerShot G9 este compatibil cu o gamă de accesorii opţionale pentru lentile, incluzând lentile cu unghi larg (0,75x) sau tele (2,0x). O carcasă rezistentă la apă permite fotografierea la adâncime de până la 40 metri.

Preţul nu a fost încă dezvăluit, dar cred că se va situa în jurul valorii de 500$. Promit să revin asupra lui, dacă este cazul.

Canon PowerShot G9

Urmărește Go4IT.ro pe Google News