Canon 5D pregăteşte Mark IV. O listă de specificaţii tehnice „a scăpat” pe internet

10.08.2016
Canon 5D pregăteşte Mark IV. O listă de specificaţii tehnice „a scăpat” pe internet

Seria de camera foto Canon 5D se numără printre cele mai populare în rândul fotografilor şi videografilor profesionişti. Aceasta a primit trei modele distincte la distanţă de mai mulţi ani între ele, iar anul acesta vom primi revizia Mark IV, cu capabilităţi îmbunătăţite şi integrarea unor tehnologii mai noi. Desigur, forma şi poziţia butoanelor nu vor fi schimbate foarte mult, făcând tranziţia de la un model mai vechi la cel nou mult mai uşoară.

Site-ul canonrumors susţine că a pus mâna pe o listă de specificaţii tehnice ale noului aparat, specificând chiar şi preţul la care acesta va ajunge în magazinele de specialitate. Este vorba despre un aparat echipat cu noul procesor de imagine DIGIC 7. Nu este clar ce senzor va folosi noul aparat, însă acesta va putea înregistra clipuri video în rezoluţie 4K, cu valori ISO cuprinse înter 100-51.200 (şi extins până la 204.800). Camera va putea realiza 9 cadre în fiecare secundă şi va oferi 61 de puncte de focalizare cu 41 de grupuri în cruce.

Videografii se vor bucura să audă că există acum un jack audio pentru monitorizarea sunetului în timpul înregistrărilor, în timp ce transferul de date va fi simplificat prin intermediul modulului Wi-Fi integrat. Camera va beneficia şi de un modul GPS, ecran tactil şi va fi disponibilă atât în variantă body, cât şi cu două opţiuni „kit”. Body-ul pentru Canon 5D Mark IV va costa 3.299 dolari când va fi lansat, cu 200 de dolari mai puţin decât modelul precedent, iar opţiunile de kit vor fi obiectivele EF 24-70mm f/4L IS USM, sau EF 24-105mm f/4L IS II USM.

Aceste informaţii nu au fost confirmate încă în mod oficial, însă anunţul urmează să aibă loc spre sfârşitul lunii august, conform zvonurilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult