Canon a anunţat oficial camerele foto EOS 77D, 800D şi M6

15.02.2017
Canon a anunţat oficial camerele foto EOS 77D, 800D şi M6

Canon nu a mai aşteptat până la evenimentul CP+ din Japonia, dezvăluind cele trei aparate foto care au apărut în imagini pe internet zilele trecute. Vorbim astfel despre noile DSLR-uri EOS 77D şi 800D, cât şi de noul mirrorless EOS M6, care vine întrun corp compact. Toate cele trei aparate beneficiază de senzori foto şi procesoare de imagine Canon de ultimă generaţie, cât şi de câteva funcţii care le deosebeşte, în ciuda similarităţilor dintre ele.

EOS 77D este astfel o versiune mai ieftină a lui 80D, beneficiind de acelaşi senzor CMOS pe format APS-C de 24,2 megapixeli. Procesorul de imagine DIGIC 7 asigură performanţă ridicată în fotografia în rafală, cât şi în cazul filmărilor video, camera putând înregistra clipuri în rezoluţie Full HD la 60 de cadre pe secundă. Acesta este util în special în modul Live View, unde DSLR-urile aveau probleme cu focalizarea automată. Acest aparat beneficiază astfel de focalizare Dual Pixel, care asigură fixarea subiectului în doar 0,03 secunde. În lumină slabă, valoarea ISO poate să crească până la 25.600 şi poate fi extinsă până la 51.200. EOS 77D oferă un control total pentru setările de diafragmă şi timpul de expunere prin integrarea a două rotiţe fizice.

Modelul 800D beneficiază de aceleaşi avantaje, însă vine fără stabilizare internă a senzorului şi cu un mod de fotografiere ghidat pentru începători. Acesta nu vine însă cu la fe de multe butoane şi nici cu un display secundar pentru setări, totul fiind afişat pe display-ul principal al aparatului.

În cele din urmă, EOS M6 este echipat cu acelaşi senzor şi acelaşi procesor de imagine, Dual Pixel AF şi filmare Full HD 60p, însă beneficiază de fotografiere în rafală mai rapidă (7fps sau 9fps cu focalizare blocată). Cei care îşi doresc un vizor digital îl pot cumpăra separat, acesta putând fi ataşat pe port-ul hotshoe. EVF-DC2 este echipat cu un display de 0,39” cu 2,36 milioane de pixeli şi rată re împrospătare de 120 Hz.

Toate cele trei modele sunt echipate cu Bluetooth şi WiFi pentru transfer de date rapid.

EOS 77D şi 800D pot fi cumpărate în kit alături de obiectivul EF-S 18-55mm f/4-5,6 IS STM, care este cel mai mic obiectiv kit neretractabil pentru DSLR-uri, în timp ce telecomanda BR-E1 poate asigura control de la distanţă. EOS M6 vine însă cu obiectiv kit EF-M 15-45mm f/3,5-6,3 IS STM, cu mod de stabilizare IS dinamică. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult