Canon EOS M5: un mirrorless cu design retro şi performanţă de top

15.09.2016
Canon EOS M5: un mirrorless cu design retro şi performanţă de top

Smartphone-ul a început să înlocuiască încet dar sigur camerele foto compacte, iar mulţi preferă să lase DSLR-ul acasă în vacanţe din acest motiv. Camerele mirrorless sunt o soluţie de mijloc, care să ofere calitate comparabilă cu cea de pe DSLR-uri într-un corp mai compact şi mai uşor. Canon nu s-a descurcat foarte bine pe acest segment, însă noul aparat EOS M5, aşteptat pentru prezentare oficială în cadrul târgului Photokina, pare să fie primul mirrorless al companiei care merită atenţia fotografilor semi-profesionişti şi chiar profesionişti.

Noul EOS M5 vine cu un design nou, inspirat de cel al aparatelor foto SLR din urmă cu câteva zeci de ani. Designul retro de acest gen s-a dovedit a fi de succes pentru companii precum Fujifilm şi Nikon şi ar putea convinge câţiva pasionaţi de fotografie măcar să ia în considerare achiziţionarea aparatului Canon. Din fericire, în carcasa acestuia se găsesc destule tehnologii noi, încât să îi convingă chiar şi pe cei care nu sunt interesaţi doar de design.

Canon pare să fi realizat într-un corp mult mai compact, un aparat la fel de puternic precum modelul mid-range EOS 80D. Mirrorless-ul M5 vine cu senzor APS-C de 24,4 megapixeli cu procesor de imagine Digic 7 şi capabilitate de captare a 9 fotografii pe secundă în rafală.  Sistemul de focalizare foloseşte aceeaşi tehnologie Dual Pixel CMOS, care a debutat pe EOS 5D Mark IV în urmă cu doar câteva săptămâni, iar acumulatorul poate oferi autonomie de aproximativ 300 de cadre.

Spre diferenţă de alte modele de aparate mirrorless din gama EOS M, M5 vine cu un ocular electronic integrat, un touchscreen rabatabil la 135 de grate (90 în jos şi 45 în sus) şi conectivitate Bluetooth. Canon va aduce acest aparat pe piaţă în versiune body şi două variante ki cu obiective EF-M. Canon EOS M5 va costa 980 de dolari de sine stătător, în timp ce pachetul cu obiectiv EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM va costa 1.099 dolari. Cei care doresc un obiectiv mai versatil vor avea la dispoziţie pachetul cu EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM la 1.479 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult