Canon G1 X Mark III promite performanţă de DSLR într-o cameră compactă

16.10.2017
Canon G1 X Mark III promite performanţă de DSLR într-o cameră compactă

Camerele compacte ar putea să revină în atenţia utilizatorilor, dacă trendul actual continuă. Canon a anunţat cea de-a treia generaţie a aparatului G1 X, modelul Mark III, care păstrează forma compactă şi designul caracteristic al aparatelor foto din trecut, adăugând însă capabilităţi similare cu cele ale unui DSLR sau mirrorless. G1 X Mark III este prima cameră compactă cu senzor foro APS-C, iar preţul este pe măsura performanţei.

Noul G1 X Mark III este echipat cu acelaşi senzor de 24,2 megapixeli pe care l-am văzut în ultima vreme pe DSLR-ul EOS 80D şi aparatele mirrorless EOS M5 şi EOS M6, iar procesorul de imagine proprietar DIGIC 7 este nelipsit. Acest lucru sugerează că fotografiile şi filmările realizate cu G1 X Mark II ar putea fi comparabile cu cele realizate cu oricare dintre camerele amintite mai sus. Avem aceeaşi plajă ISO de la 100 la 25.600, un obiectiv 24-72 cu diafragmă variabilă, de la f/2.8 la f/5.6, însă în continuare există o limitare software la capitolul înregistrare video, rezoluţia maximă fiind Full HD la 60 de cadre pe secundă.

Corpul lui G1 X este mai uşor decât cel al predecesorului său, în timp ce alte funcţii au fost împrumutate de la modelul G5X, lansat anul trecut. Vorbim despre un vizor electronic OLED cu 2,36 milioane de pixeli, un touchscreen de 3” rabatabil la 270 de grade, cât şi posibilitatea de a folosi touchscreen-ul pentru selectarea punctului de focalizare atunci când te uiţi prin vizor. G1 X Mark III poate fotografia cu o viteză de 7 cadre pe secundă cu focalizare activă şi la 9 cadre pe secundă fără, integrează Wi-Fi, Bluetooth şi NFC şi cântăreşte doar 399 de grame.

Desigur, un aparat atât de bine dotat precum G1 X Mark III nu este ieftin. Pentru o cameră compactă, 1.299 dolari pare puţin exagerat, însă dacă luăm în calcul performanţa comparabilă cu cea a unui DSLR mai mare, mai greu şi probabil chiar mai scump, oferta devine chiar atractivă. Din păcate, Canon încă nu doreşte să ofere filmare 4K pe aparate foto cu preţuri mai mici (cea mai ieftină cameră foto cu filmare 4K din oferta sa costă 3.000 de dolari).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult