Canon îţi explică online cum se foloseşte DSLR-ul

11.04.2013
Canon îţi explică online cum se foloseşte DSLR-ul

Nu vrem să judecăm pe nimeni, însă un DSLR folosit în modul automat înseamnă o risipă de potenţial. Cei care doresc să înveţe cum se folosesc modurile manuale şi care sunt principalele ajustări disponibile o pot face acum pe noul site Canonoutsideofauto.ca. Lucrurile sunt explicate foarte simplu, cu exemple şi posibilitatea de-a experimenta ajustările pe o imagine. Cei care folosesc frecvent un aparat foto DSLR sau mirrorless şi nu sunt foarte familiari cu apertura, timpul de expunere şi valorile ISO vor aprecia foarte mult aceste detalii. Chiar dacă nu deţineţi un aparat foto de tip DSLR sau mirrorless, puteţi testa efectele cu un aparat foto compact ce dispune de moduri manuale.

Ajustarea virtuală a paramtrilor imaginii

Site-ul creat de Canon este împărţit în trei secţiuni: Learn, Play şi Challenge. În prima secţiune, utilizatorii sunt familiarizaţi cu deschiderea diafragmei, cu timpul de expunere şi valorile ISO. Sunt explicate efectele vizuale care afectează imaginea atunci când sunt ajustaţi aceşti parametri. În secţiunea Play, utilizatorii pot testa pe viu, într-o scenă virtuală efectul parametrilor. Nu în ultimul rând, secţiunea Challenge îţi pune la încercare cunoştinţele acumulate. Trebuie să obţii mai multe imagini, cu anumite efecte vizuale, ajustând singur apertura, timpul de expunere şi valorile ISO.

Site-ul poate fi interesant chiar şi pentru cei care au ceva mai multe cunoştinţe în domeniu. În plus, dacă vreţi să explicaţi cuiva cum funcţionează aceşti parametri, puteţi s-o faceţi foarte uşor, fără să aveţi un aparat foto la îndemână. Link-ul pentru site se găseşte la Sursă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News