Casio renunţă la gama de aparate foto compacte

26.04.2018
Casio renunţă la gama de aparate foto compacte

Casio, unul dintre pionierii aparatelor foto digitale, a anunţat că nu va mai lansa noi modele de camere foto compacte, acuzând interesul tot mai slab arătat de cumpărători faţă de această categorie de produse.

Transformat într-un gadget multifuncţional bun la aproape orice, smartphone-ul a scos de pe piaţă o sumedenie de accesorii foarte populare la vremea lor: player-ul MP3, navigatorul GPS, ceasul de mână, camerele video şi aparatele foto compacte, cât şi majoritatea tabletelor.

Rămas de ceva vreme doar cu o ofertă restrânsă de modele puţin costisitoare, Casio şi-a anunţat în mod oficial ieşirea din piaţa de aparate foto compacte, atât cât a mai rămas din ea. Producătorul japonez îşi va concentra de acum resursele pe încercarea de reinventare a ceasurilor de mână digitale şi diversificarea ofertei smartwatch.

Din fericire anunţul nu vizează şi gama de aparate foto high-end, unde produsele Casio încă de bucură de destulă popularitate.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult