Dacă vă întrebaţi cum arată o fotografie la 7 gigapixeli, proiectul foto 24 Hour London are răspunsul

07.07.2018
Dacă vă întrebaţi cum arată o fotografie la 7 gigapixeli, proiectul foto 24 Hour London are răspunsul

Nikon a lansat un proiect foto impresionant pe internet numit „24 Hour London”. Acesta este realizat folosind o cameră Nikon D850, un obiectiv tele performant şi un braţ robotizat folosit în realizarea de filme de Hollywood, rezultatul fiind mai multe fotografii la rezoluţie de 7,1 gigapixeli, câte una pentru fiecare oră a zilei. Fiecare moment în parte poate fi apoi explorat pe un computer direct în browser, putând mări imaginea pentru a vedea detalii care ar părea imposibile.

Camera Nikon D850 realizează capturi de imagine la 45 de megapixeli, iar folosit alături de obiectivul AF-S Nikkor 300mm f/2.8, poate să capteze şi cele mai mici detalii, chiar dacă acestea sunt la mare depărtare. Realizând câteva sute sau mii de fotografii în cartierul Canary Wharf din londra folosind braţul robotic care asigură că fiecare imagine se potriveşte „la pixel” cu cea de dinainte, Nikon a „lipit” aceste bucăţi mici într-o singură panoramă impresionantă la 155 de grade.

Apoi procesul a fost repetat de încă 23 de ori, câte o panoramă fiind realizată pentru fiecare oră a zilei. Poţi astfel să explorezi fiecare clădire în parte şi fiecare zonă, pentru a vedea cum se schimbă în funcţie de timpul zilei.

 

 

 

Acest proiect este realizat de Nikon în parteneriat cu Lenstore pentru a demonstra capabilităţile camerelor sale foto şi lentilelor pentru acestea, imaginile fiind extrem de detaliate, atât ziua, cât şi noaptea. Dacă aveţi câteva minute libere, puteţi explora fiecare colţişor al panoramei în parte şi probabil că puteţi observa detalii pe care nu le-aţi putea vedea nici dacă aţi merge în Londra.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult