Fujifilm X-A3: un nou mirrorless entry-level cu funcţii dedicate pentru selfie-uri

25.08.2016

Fujifilm a anunţat lansarea noii camere foto mirrorless din gama X. Noul model X-A3 intră pe segmentul „entry-level” şi este echipat cu hardware destul de puternic pentru a satisface nevoile celor care au nevoie de un aparat uşor de transportat, care să ofere rezultate de calitate şi care să nu coste exagerat de mult. Asemeni predecesorului său însă, X-A3 oferă din nou un ecran rabatabil, numai bun pentru realizarea de autoportrete.

X-A3 de la Fujifilm este echipat cu un senzor de 24,2 megapixeli pe format APS-C. Acesta beneficiază de 77 de puncte de focalizare (dintre care 49 pot fi folosite în modul „Single Point”). Pe corpul acesteia se găesesc destule butoane pentru a avea acces la cele mai importante setări foarte rapid, însă cei care preferă configurarea şi realizarea fotografiilor cu ajutorul ecranului tactil au şi această opţiune. Întrucât ecranul se rabatează la 180 de grade pentru facilitarea de selfie-uri, Fujifilm a realizat şi câteva moduri de fotografiere dedicate.

Aparatul poate detecta zâmbetele de pe feţele persoanelor, captând fotografia automat în momentul perfect, poate îmbunătăţi luminozitatea subiecţilor şi poate depista dacă ochii sunt închişi sau deschişi, pentru a evita realizarea de fotografii nedorite. Alte moduri de fotografiere simulează fotografia pe film precum PRO Neg.Hi şi Pro Neg.Std.

Aparatul va fi lansat în luna octombrie în trei opţiuni de culoare, maroniu, roz şi argintiu şi va fi disponibil în pachetul kit, alături de un obiectiv 16-50mm f/3.5-5.6 OIS II. Preţul unui Fujifilm X-A3 alături de acest obiectiv va fi de 599 de dolari americani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult