În sfârşit un concept util

25.07.2007
În sfârşit un concept util

În ultimul timp am tot văzut concepte de echipamente electronice care nu prea au contact cu lumea reală, sunt doar simple idei diferite de obişnuit ale unor designeri, fără un aport real la domeniul din care fac parte.

Unul dintre cele mai interesante concepte pe care le-am întâlnit anul acesta este Samsung SS 700, creat de designer-ul Jin Woo Han. Din imagini nu se prea înţelege mare lucru, însă vorbim de un anamblu cameră / ramă fotografică digitală care funcţionează în armonie unul cu celălalt.

După ce faci poza montezi aparatul pe spatele ramei foto, iar aceasta afişează imaginile imediat. Ce şi-ar putea dori mai mult un utilizator? Nu este nevoie de un calculator, de aplicaţii de prelucrare ale imaginilor, directoare, copiere dintr-o parte în alta etc. Toate operaţiunile necesare vizualizării unei fotografii digitale dispar; simplitate dusă la extrem. Mă întreb de ce nu s-au gândit la aşa ceva şi minţile luminate ale marilor companii din domeniu, în loc să muncească la îmbunătăţirea actualei proceduri de vizualizare a fotografiilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News