Nikon anulează seria de camere compacte „DL”

14.02.2017
Nikon anulează seria de camere compacte „DL”

Cei care încă aşteptau seria de camere compacte perfromante DL de la Nikon vor fi dezamăgiţi să audă că acestea nu vor mai ajunge niciodată pe piaţă. Compania japoneză a anunţat anularea planurilor de lansare pentru cele trei camere foto anunţate anul trecut, care urmau să ajungă în magazinele de specialitate în luna iunie. Motivele din spatele acestei decizii par a fi însă foarte interesante.

Nikon se pregătea pentru lansarea modelelor DL18-50 f/1.8-2.8, DL24-85 f/1.8-2.8 şi DL24-500 f/2.8-5.6 pentru vara lui 2017, camere foto compacte, care să ofere utilizatorilor performanţă ridicată atât pentru captura de instantanee, cât şi pentru filmat în rezoluţie 4K, în carcase mici, uşor de transportat. Acestea erau ideale pentru fotografia de stradă, pentru peisaje sau pentru călătorii, însă cei care le aşteptau cu interes vor trebui să se reorienteze către oferta altui producător.

Conform Nikon, problemele pe care compania le-a întâmpinat în dezvoltarea lor, în special în integrarea procesoarelor de imagine în corpuri atât de mici, cât şi costurile înalte de producţie, au dus la decizia de a anula planurile de lansare. Compani Nikon nu este pregătită să acopere costurile ridicate de producţie, care s-ar răsfrânge asupra consumatorilor în unul din două moduri. Fie camerele sunt vândute la un preţ „normal”, iar marginea de profit a companiei scade foarte mult, fie acestea sunt vândute la un preţ mai mare, iar numărul de unităţi vândute scade, compania putând chiar să piardă bani în cazul în care produce prea multe unităţi care stau pe raft în aşteptarea cumpărătorilor.

Nikon nu a anunţat nicio alternativă proprie la aceste camere şi nici nu a oferit detalii despre posibilitatea continuării seriei DL în viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult