Panasonic Lumix DMC-GF7, un aparat foto mirrorless cu design retro şi opţiuni pentru selfies

20.01.2015
Panasonic Lumix DMC-GF7, un aparat foto mirrorless cu design retro şi opţiuni pentru selfies

Fujifilm a anunţat acum câteva zile lansarea unui aparat foto mirrorless care vizează amatorii de selfies, iar acum este rândul celor de la Panasonic să anunţe lansarea unui model similar care oferă o carcasă compactă cu design retro, un ecran rabatabil şi opţiuni hardware sau software menite să ajute captura autoportretelor: Lumix DMC-GF7.

Asemănător din punct de vedere al specificaţiilor cu modelele precum GM1 sau GM5, Lumix DMC-GF7 oferă un senzor în format Four Thirds cu rezoluţie de 16 megapixeli şi sensibilitate ISO 200 – 25600, un procesor de imagine Venus  Engine care oferă captură foto în rafală la 5,8 cadre pe secundă şi captură video la rezoluţie Full HD cu 60 de cadre pe secundă, un sistem de focalizare cu detecţie de contrast care se laudă cu o sensibilitate foarte bună în lumina scăzută şi un obiectiv Lumix G Vario cu distanţă focală 12-32 mm (24 – 64 mm echivalent FF) şi diafragmă (F3.5-5.6.

Panasonic Lumix DMC-GF7 oferă un ecran tactil cu diagonală de 3” şi o rezoluţie de 1,04 milioane pixeli care este amplasat pe un capac cu o deschidere de 180 de grade. Pe lângă această funcţie hardware, amatorii de selfies au la dispoziţie o serie de funcţii software care permit declanşarea facilă prin gesturi sau prin simpla încadrare a mai multor feţe umane. În acest mod de lucru, aparatul foto oferă două butoane de declanşare, cel tradiţional şi butonul Fn1/Wi-Fi, şi simplifică astfel declanşarea cu o singură mână.

Lista de dotări mai cuprinde un bliţ intern cu o rază utilă de patru metri, conector Wi-Fi care este însoţit de o aplicaţie pentru controlul de la distanţă şi transferul de imagini, NFC, ieşire video Micro HDMI şi o baterie care promite o autonomie de 230 de cadre. Aparatul foto are dimensiuni de 107 x 65 x 33 mm şi o greutate de 266 de grame.

Panasonic Lumix DMC-GF7 va fi disponibil începând cu luna februarie la un preţ de 599 de dolari (pentru versiunea de pachet cu obiectiv inclus).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News