Prima cameră foto cu Wi-Fi şi browser de Internet vine de la Sony

09.01.2009
Prima cameră foto cu Wi-Fi şi browser de Internet vine de la Sony

Sony se laudă zilele acestea la CES cu o cameră foto prietenă bună cu Internetul. Se numeşte Cybershot DSC-G3 şi pleacă de la ideea de a permite utilizatorului să transfere fotografiile direct de pe cameră pe Internet.

În acest sens, Sony Cybershot DSC-G3 este dotat cu suport Wi-Fi şi browser de Internet. Este, se pare, prima cameră foto dotată cu un browser de Internet şi Wi-Fi. Conexiunea Wi-fi are evident rolul de a te conecta la Internet şi a salva fotografiile sau filmele online direct de pe cameră. Browser-ul are ca homepage o listă cu cele mai populare site-uri de photo şi video sharing. Printre acestea se regăsesc YouTube, Photobucket, Picasa şi Shutterfly. Ecranul este, evident, de tip touchscreen iar comenzile sunt date prin atingerea cu degetul.

Sony Cybershot DSC-G3

Camera foto are 10 MP şi 4 X zoom optic, 4 GB spaţiu de stocare intern plus slot Memory Stick, iar ecranul are 3.5 inch diagonală. Problemele apar pe partea de software, din relatările celor care au testat-o pe viu la CES. Interfaţa grafică a browser-ului are unele probleme, mai exact butoanele de pe homepage dispar uneori.

Ideea de upload pe Internet direct de pe camera foto nu este nouă. Doar modalitatea de abordare aleasă de Sony este diferită. Problemele de software se pot repara cu un update de firmware, singura problemă rămâne găsirea unui hotspot Wi-Fi la care să te conectezi. Nu cred că dacă te duci undeva în vârf de munte să faci poze o să găseşti un hotspot să pui repede pozele pe net.

Sony Cybershot DSC-G3

Urmărește Go4IT.ro pe Google News