Samsung brevetează camera foto cu ecran transparent

Samsung brevetează camera foto cu ecran transparent

În timp ce alţi producători le abandonează cu totul, Samsung încearcă să reaprindă interesul pentru aparatele foto de buzunar apelând la o inovaţie ce promite să dea un suflu de prospeţime acestor accesorii aproape demodate.

Deşi au căzut în dizgraţie după asaltul telefoanelor mobile şi tablete cu funcţie de cameră foto, compactele de buzunar încă sunt în atenţia producătorului Samsung, care tocmai a lansat NX mini, un aparat foto mirrorless foarte compact ce include ecran rabatabil. Însă, potrivit stirilor,  dacă noul brevet va fi pus în practică, ecranul rabatabil ar putea fi înlocuit pentru modelele viitoare cu unul transparent, prin care utilizatorii să poată privi subiectul fotografiat în timp ce încadrează imaginea.

Samsung brevetează camera foto cu ecran transparent

Deşi schiţa ataşată cu scop explicativ ilustrează o cameră foto compactă, asta nu înseamnă că Samsung nu poate folosi noul tip de ecran şi pentru camere foto mai avansate, cum sunt cele din gama D-SLR. Cât despre existenţa unui produs real care să aibă caracteristicile descrise în brevetul Samsung, bursa zvonurilor încă nu a sos la iveală nici un indiciu, producătorul fiind deocamdată preocupat cu lansarea de camere foto hibride, cum este Samsung Galaxy Zoom.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult