Sony Alpha A99 – topul de gamă, cu senzor full frame şi ocular electronic

13.09.2012
Sony Alpha A99 - topul de gamă, cu senzor full frame şi ocular electronic

Era de aşteptat ca Sony să extindă formatul SLT chiar şi la modelul său de top. Sony Alpha A99 este primul aparat foto cu senzor full frame care foloseşte un ocular electronic în locul pentaprismei. El s-a lăsat aşteptat destul de mult timp. Fostul top de gamă cu senzor full frame, Alpha A900, a fost lansat în 2008. Pentru Alpha A99, Sony a dezvoltat un nou senzor de 24,3 MP şi un sistem dual de focalizare cu selectarea zonei maxime de focus. Corpul este construit cu un schelet de magneziu şi cântăreşte cu aproape 10% mai puţin decât modelul anterior.

Sony Alpha A99 - un nou top de gamă al producătorului

Noul senzor al lui Alpha A99 se laudă cu o plajă dinamică mai mare şi valori ISO de 100-25.600, ce pot fi extinse la ISO 50 şi ISO 51.200. Dacă Alpha A900 avea două procesoare Bionz, acesta are un singur procesor de ultimă generaţie, ce oferă imagini RAW pe 14 biţi. Sistemul de focalizare dual este format dintr-un senzor dedicat cu 19 puncte de focus (11 în cruce) şi un sistem de 102 puncte de focus, aflat pe suprafaţa senzorului. Din păcate, sistemul acesta funcţionează bine doar cu patru obiective deja lansate şi cu două ce urmează să fie introduse în curând. În cazul altor obiective, focalizarea se face doar cu senzorul principal.

Sony Alpha A99 - cu grip şi ecran rabatabil

Ocularul electronic al lui Sony Alpha A99 are o rezoluţie foarte înaltă şi o acoperire de 100%. Stocarea imaginilor se poate face pe două carduri, chiar şi simultan. Un slot suportă formatele SD/SDHC/SDXC, iar celălalt suportă atât standardele SD, cât şi pe cele Memory Stick. Sony A99 fotografiază în rafală cu 6 cadre pe secundă, viteză ce poate fi mărită la 10 fps cu reducerea rezoluţiei. Ecranul de 3” de pe spatele aparatului poate fi rabatat în toate direcţiile. Sony Alpha A99 va fi disponibil în luna noiembrie pe pieţele din Europa.

Sony Alpha A99 - compatibilă cu card SD şi MS

Urmărește Go4IT.ro pe Google News