Sony NEX-5N disponibil, NEX-7 la precomandă

07.09.2011
Sony NEX-5N disponibil, NEX-7 la precomandă

Seria de aparate foto Sony NEX s-a îmbogăţit la IFA Berlin cu două modele. Este vorba de NEX-5N, urmaşul direct al lui NEX-5 şi profesionistul NEX-7. Pentru cei care nu sunt familiari cu acest tip de aparate foto, ele dispun de un senzor mare APS-C, întâlnit la DSLR-uri, însă au un corp foarte compact şi obiectiv interschimbabile. Seria NEX concurează direct cu aparatele foto Micro Four Thirds de la Panasonic şi Olympus. Sony NEX-5N este aproape identic la exterior cu NEX-5, însă vine cu elemente noi la interior. Senzorul de 14 MP a fost înlocuit cu unul de 16,1 MP.

Sony NEX-5N cu ocularul electronic opţional

Aparatul suportă acum un ocular electronic opţional, care se ataşază la mufa dedicată blitzului. Ecranul rabatabil de 3″ este acum sensibil la atingere, o facilitate pe care am întâlnit-o şi la ultimele modele similare de la Panasonic. Viteza de fotografiere în rafală a lui Sony NEX-5N a crescut la 10 cadre pe secundă la rezoluţie maximă, iar valorile ISO pot varia între 100 şi 25.600. Folosind noul standard de compresie AVCHD 2.0, aparatul foto poate filma acum la rezoluţie 1080p60. Sony NEX-5N este acum disponibil peste ocean la preţul de 700 $ cu obiectivul 18-55 mm. Momentan nu avem informaţii în legătură intrarea pe piaţa românească.

Sony NEX-5N are ecranul rabatabil

Sony NEX-7 nu se adresează utilizatorilor obişnuiţi. El vrea să fie un profesionist într-un format foarte compact. Cum altfel s-ar jusitifica prezenţa unui senzor de 24,3 MP? Corpul aparatului aduce cu modele compacte din segmentul dedicat entuziaştilor, precum Canon G12. Alături de patina pentru blitz avem un ocular electronic OLED integrat, cu senzor de proximitate, un ecran rabatabil şi două rotiţe pentru modificarea parametrilor fotografiei.

Sony NEX-7 - pentru profesionişti

Ajutat de un procesor Bionz, Sony NEX-7 poate realiza fotografii cu valori ISO între 100 şi 16.000. Cu bateria integrată, corpul din aliaj de magneziu al aparatului cântăreşte 291 g. Filmarea full HD se face tot progresiv ca la NEX-5N, fotografierea în rafală fiind posibilă cu 10 fps la rezoluţie maximă. Sony NEX-7 nu este încă disponibil peste ocean, însă producătorul acceptă precomenzi. Preţul pentru body este de 1.200 $, iar aparatul împreună cu obiectivul 18-55 mm va costa 1.350 $.

Sony NEX-7 - control manual la superlativ

Urmărește Go4IT.ro pe Google News