Sony pregăteşte o cameră pentru selfie-uri în formă de parfum (UPDATE)

22.08.2014
Sony pregăteşte o cameră pentru selfie-uri în formă de parfum (UPDATE)

UPDATE: Sony a anunţat oficial camera DSC-KW1, alături de preţ şi regiunile în care acest model de aparat foto va fi disponibil. Specificaţiile tehnice dezvăluite anterior erau corecte, însă pentru o asemenea cameră, preţul de 5.199 yeni chinezeşti (echivalent cu 635 euro) este puţin exagerat. Camera foto KW1 va fi disponibilă doar în China şi poate fi comandată chiar acum.

Fenomenul selfie-urilor a prins amploare în ultimii ani, iar mai multe companii au lansat deja telefoane mobile care includ camere frontale mai bune pentru a oferi calitate mai bună a imaginilor pentru amatorii de autoportrete. Sony însă pare să îşi păstreze statutul de producător de dispozitive mai speciale, realizând o cameră foto deosebită, dedicată instantaneelor de acest gen şi orientată către femei.

Deşi încă nu a fost anunţată oficial, camera foto în formă de parfum pare să fie următorul accesoriu de nelipsit din geanta femeilor care îşi fac multe selfie-uri. Au apărut câteva imagini neoficiale cu noul dispozitiv pe reţeaua de socializare Weibo din China, unde mai multe modele şi personalităţi de sex feminin au apărut în diverse ipostaze cu noua cameră Sony.

Designul este ieşit din comun, oferind în partea de jos un corp colorat pe care este integrat un display şi o lentilă rotativă, în partea de sus, protejată de un „capac” transparent. La prima vedere ai putea să juri că este un simplu parfum de damă şi nu un aparat foto compact.

Există deja şi câteva detalii despre specificaţiile noii camere, însă acestea nu au fost confirmate încă în mod oficial. Se zvoneşte că numeşe dispozitivului este KW1 şi include un senzor de 1/2.3” de 19 megapixeli, un obiectiv cu distanţă focală echivalentă cu 21mm de pe full-frame şi diafragmă f/2. De asemenea, KW1 pare să includă WiFi, NFC şi compatibilitate cu diverse aplicaţii de pe telefoane mobile.

Anunţul oficial al noii camere-parfum este aşteptat pe 22 august şi nu există încă informaţii despre disponibilitatea sa în afara Asiei.  

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult