Sony promite o captură foto superioară cu noii senzori curbaţi pentru aparate foto şi telefoane

16.06.2014
Sony promite o captură foto superioară cu noii senzori curbaţi pentru aparate foto şi telefoane

Sony a brevetat câteva tehnologii pentru fabricarea senzorilor foto curbaţi acum aproape doi ani şi le-a prezentat oficial în primăvara acestui an, japonezii afirmând că aceste noi produse oferă o serie de avantaje importate, cum ar fi captura mai bună în lumină scăzută sau posibilitatea creării unor obiective mai simple. Compania a anunţat vineri că a produs primele exemplare de senzori foto curbaţi, aceştia putând fi integraţi în aparate foto sau telefoane mobile.

Conform declaraţiilor companiei, senzorii curbaţi oferă câteva avantaje foarte interesante şi atrăgătoare. Faţă de senzorii obişnuiţi cu suprafaţă plană, noul produs oferă o sensibilitate mai mare cu 40 de procente în zona centrală şi dublă în zonele marginale, la care se adaugă şi un nivel de zgomot mai redus datorită reducerii curentului remanent specific oricărei componente electronice fotosensibile.

Un alt avantaj al acestei tehnologii este posibilitatea utilizării unor lentile cu o optică mai simplă. Deoarece razele care ajung pe marginea senzorului nu mai au un unghi mic de incidenţă, acestea căzând practic perpendicular pe toate fotocelulele, obiectivele nu mai au nevoie de ansambluri complexe de lentile pentru compensarea curburii de câmp. Acest comportament îmbunătăţeşte atât prestaţia optică, dar permite totodată şi crearea unor obiective cu o deschidere de diafragmă mai mare.

Sony a anunţat că a fabricat deja primele 100 de exemplare de senzori curbaţi. Compania a produs exemplare cu o dimensiune de 43 de milimetri, care sunt apte pentru implementarea în aparatele foto Full Frame, dar şi modele mai mici cu dimensiuni de 11 milimetri (2/3”), care pot fi folosite în telefoanele mobile sau aparatele foto compacte.

Sony nu este prima companie care lucrează la dezvoltarea unui senzor curbat, însă japonezii afirmă că produsele lor sunt cele mai apropiate de stadiul producţiei de masă în acest moment.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News