Sony RX10 III: un bridge bun la toate

30.03.2016
Sony RX10 III: un bridge bun la toate

Sony a anunţat lansarea noului model de cameră foto bridge RX10 III, cu obiectiv super-telefoto, senzor de dimensiuni mari şi multe funcţii avansate pentru fotografiere şi filmare. Se pare că scopul acestui aparat este să înlocuiască o trusă foto completă, fiind dedicat utilizatorului care doreşte să aibă la îndemână întotdeauna un dispozitiv pe care se poate baza în orice situaţie.

RX10 III vine cu un obiectiv echivalent cu 24-600mm pe full frame, care se traduce în termeni mai uşor de înţeles în zoom optic 25x. Acesta este realizat folosind opt elemente din sticlă ED (Extra-low Dispersion). Acestea elimină aberaţiile cromatice şi ofer contrast ridicat şi claritate pe toată suprafaţa fotografiilor. Diafragma f/2.4-4.0 asigură pătrunderea unei cantităţi de lumină mare pe întreaga plajă focală, oferind oferind şi un efect de bohek pronunţat.

Senzorul CMOS 1.0-type de pe RX10 III este echipat cu chip DRAM. Acesta îi permite să proceseze imaginile în timp real, putând înregistra volume mari de date simultan. Nu numai că fotografiile pot fi astfel procesate mai rapid pentru a elimina zgomotul, iar filmările pot atinge astfel viteze de până la 1.000 de cadre pe secundă, pentru realizarea de secvenţe slow-motion. RX10 III oferă filmări în 4K, fotografiere la 14 cadre pe secundă, cât şi focalizare rapidă în doar 0,09 secunde (în condiţii ideale).

Spre diferenţă de modelele anterioare, obiectivul vine cu trei inele pentru setarea nivelului de zoom, al focalizării şi al diafragmei. Forma grip-ului a fost optimizată pentru noile dimensiuni ale obiectivului, iar butonul Focus Hold permite blocarea distanţei de focalizare, cât şi la alte funcţii programabile.

Noul Sony RX10 III va fi disponibil începând cu luna aprilie, la un preţ de 1.600 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult