Un nou tip de lentilă pentru camere foto promite zoom optic pe orice smartphone, chiar şi cele subţiri

05.11.2014
Un nou tip de lentilă pentru camere foto promite zoom optic pe orice smartphone, chiar şi cele subţiri

Specialiştii companiei DynaOptics par să fi găsit o modalitate de a adăuga zoom optic camerelor foto pentru smartphone fără a creşte înălţimea grupului de lentile.

Folosind tehnologiile actuale, o cameră foto cu zoom optic necesită un grup de cel puţin 3 lentile suprapuse, ansamblul rezultat încăpând doar în carcase speciale prevăzute cu obiectiv retractabil sau înălţat peste profilul telefonului. Alternativa propusă de DynaOptics este folosirea unei singure lentile cu formă asimetrică, ce este deplasată în lateral pentru aproprierea sau depărtarea imaginii. Potrivit companiei producătoare, o lentilă înaltă de 6mm poate oferi zoom optic până la valoarea 3x, modulul foto rezultat încăpând în carcasa unui smartpone obişnuit fără a lăsa o proeminenţă vizibilă.

DynaOptics promite camere foto cu zoom optic pe orice smartphone, chiar şi cele subţiri

Din păcate tehnologia folosită este încă în stadiu de pregătire, DynaOptics urmând să ofere mostre pentru testare începând cu luna martie 2015. Dacă nu apar alte întârzieri, am putea întâlni noul tip de cameră foto în dispozitivele pregătite pentru lansare la începutul anului 2016.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult