Canon a dezvoltat un senzor de imagine care permite filmări slow-mo în întuneric aproape total

09.04.2018
Canon a dezvoltat un senzor de imagine care permite filmări slow-mo în întuneric aproape total

După ce mai întâi a demonstrat o cameră video capabilă să filmeze la de 120x claritatea unui clip Full HD, Canon împinge limitele tehnologiei spre cealaltă extremă, dezvăluind un senzor de imagine care permite filmări slow-mo folosind nimic altceva decât lumina stelelor.

Cu nume de cod 35MMFHDXS, senzorul CMOS full-frame poate filma la rezoluţie Full HD cu 100 cadre pe secundă, chiar şi pe timpul nopţii. Spre deosebire de alte camere video pentru utilizare nocturnă, prototipul realizat de Canon nu necesită o sursă de lumină infraroşu, folosirea luminii ambiante permiţând obţinerea unui câmp de vizibilitate mult mai amplu şi imagini cu aspect realist.

Senzorul disponibil în versiune monocromă, dar şi color, se pretează la folosirea cu echipamente specializate, cum ar fi camere video de supraveghere şi dispozitive night-vision.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult