Casio anunţă G’z EYE, o cameră de acţiune cu design „G-SHOCK”

13.10.2017
Casio anunţă G'z EYE, o cameră de acţiune cu design „G-SHOCK”

Casio este o companie cunoscută în special pentru linia sa de ceasuri de mână electronice, însă cel mai recent anunţ al său prezintă o cameră video de acţiune, cu un design inspirat de ceasul G-SHOCK. Spre diferenţă de GoPro şi alte astfel de produse, camera GZE-1, numită şi G’z EYE, este rezistentă la şocuri, temperaturi extreme şi chiar scufundări la adâncimi mari.

G’z EYE vine într-o carcasă cu exterior cauciucat, care poate să reziste la căzături de la 4 metri înălţime, beneficiază de rezistenţă la apă şi praf la standardul IP68, care asigură utilizare chiar şi la adâncime de 50 de metri, cât şi operare la temperaturi de -10 grade Celsius. Butoanele sunt amplasate pe lateralele camerei, iar obiectivul este protejat de elementele din cauciuc de pe margini, în cazul în care camera este scăpată cu obiectivul în jos.

Capabilităţile sale tehnice sunt însă mai puţin impresionante. Vorbim despre un senzor foto de 6,9 megapixeli, cu lentilă supraangulară. Pentru filmare, Casio G’z EYE oferă rezoluţie Full HD cu un câmp vizual de 170,4 grade, în timp ce pentru fotografii avem de a face cu un câmp vizual extins, de 190,8 grade. Casio a integrat în noua sa cameră de acţiune stabilizare digitală, cât şi o funcţie numită „Dramatic Slow Motion”, care poate încetini acţiunea pentru câteva secunde în cadrul unui clip.

Materialele vor putea fi descărcate pe un computer, dar vor putea fi accesate şi de pe un smartphone cu iOS sau Android prin intermediul aplicaţiei dedicate (camera integrează o antenă Wi-Fi). De asemenea, cei care beneficiază de un ceas Smart Outdoor Watch de la Casio, echipat cu Android Wear, vor putea accesa materialele direct de pe acesta.

Casio va oferi mai multe detalii pe data de 27 octombrie, moment în care vom afla probabil şi cât costă. Ce ştim cu siguranţă este faptul că G’z EYE va debuta în Japonia, unde Casio va testa piaţa pentru un asemenea produs, urmând ca apoi să îl aducă şi în restul lumii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult