GoPro Hero 4 Black şi Silver vor primi funcţii noi în februarie

12.01.2015
GoPro Hero 4 Black şi Silver vor primi funcţii noi în februarie

Seria de camere video de acţiune Hero 4 de la GoPro va primi un update de firmware care va adăuga funcţionalitate nouă variantelor Silver şi Black. Nu se întâmplă foarte des ca un dispozitiv de captură foto sau video să primească atât de multe adiţii după lansare, îmbunătăţirile fiind de obicei păstrate pentru o nouă revizie hardware, însă compania GoPro pare să fie de părere că fanii care au cumpărat aceste camere merită aceste update-uri gratuit.

Ambele modele vor primi cu ajutorul actualizării software trei funcţii noi foarte utile. Prima este suportul pentru înregistrarea de clipuri time lapse direct în format video. Camerele GoPro au integrat funcţionalitate time lapse de mulţi ani, însă aceasta era realizată prin captura de imagini individuale pe care utilizatorul le „lipea” într-un clip cu ajutorul unui computer.

Cea de-a doua adiţie importantă este suportul pentru captura a 30 de cadre foto în şase secunde. GoPro Hero 4 Black şi Silver pot să capteze încă din prima zi până la 30 de cadre într-o singură secundă în format foto, însă funcţia 30/6 Burst va ajuta fanii sporturilor extreme care doresc să capteze momente mai speciale într-un mod inedit.

În cele din urmă, funcţia auto-rotate este probabil cea mai importantă dintre toate. Aceasta fost cerută de către utilizatorii de GoPro încă de la începutul seriei de camere video Hero şi setează la începutul înregistrării orientarea corectă a filmării. Astfel, camera poate fi ţinută şi invers, cu butoanele în jos, iar filmarea va fi redată pe computer corect, fără a necesita editare. Desigur, orientarea odată detectată este blocată pe tot parcursul filmării. În cazul în care camera este rotită în timpul înregistrării, orientarea clipului nu va fi modificată.

În acelaşi timp, fiecare model în parte va primi şi o serie de funcţii specifice. Modelul Hero 4 Black va putea după acest update să înregistreze clipuri în rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli) la 240 de cadre pe secundă şi în 2.7K la 60 de cadre pe secundă. Varianta Silver însă a primit capabilitate de a adăuga marcaje în clip prin atingerea touchscreen-ului, pentru a uşura editarea materialelor odată ce au fost copiate pe un computer.

Actualizarea software pentru camerele GoPro va fi lansată în luna februarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult