MGCOOL Explorer ES: o cameră potrivită pentru şoferii cu bugete limtate [REVIEW]

MGCOOL Explorer ES: o cameră potrivită pentru şoferii cu bugete limtate [REVIEW]
Design, construcţie şi specificaţii tehnice

Camerele de acţiune au câştigat multă popularitate în ultimii câţiva ani, chiar şi printre utilizatorii „de ocazie” care nu practică sporturi extreme. Desigur, nu toţi sunt dispuşi să cheltuie câteva sute de euro pentru un dispozitiv pe care ar urma să îl folosească din când în când, deci soluţiile GoPro, Sony, Samsung sau HTC depăşesc de multe ori bugetele posibililor clienţi. Astfel, companiile din China au reuşit să intre pe piaţă cu dispozitive ieftine, precum modelul MGCOOL Explorer ES testat de noi, care promit performanţă decentă la un preţ extrem de accesibil.

Design şi construcţie

Este greu să nu observi asemănările dintre MGCOOL Exporer ES şi orice cameră de acţiune GoPro lansată în ultimii câţiva ani. În timp ce alte companii cu bugete mai mari pentru diviziile de cercetare şi dezvoltare au încercat să meargă în direcţia opusă GoPro, companiile chinezeşti au mers pe ideea „dacă nu-i stricat, nu trebuie reparat”. Acest lucru asigură o oarecare familiaritate cu modul în camera se controlează, tranziţia la o cameră de acţiune premium fiind mai uşoară mai târziu.

Este destul de clar că modelul Explorer ES de la MGCOOL nu va oferi aceeaşi calitate din punct de vedere al construcţiei precum modelele premium. Vorbim despre o cameră realizată în totalitate din plastic, cu o suprafaţă mată plăcută atingerii pe partea din faţă, cu textură antiderapantă pe laterale şi cu un display protejat de un panou de plastic pe spate. Controlul funcţiilor se face prin cele câteva butoane, Power/Mode pe partea din faţă, OK/Declanşator în partea de sus şi cele două butoane direcţionale, sus şi jos, care pot servi diverse funcţii. De exemplu, butonul „sus” poate fi folosit pentru activarea funţiei Wi-Fi (da, această cameră are Wi-Fi integrat).

Pe laterala din stânga găsim singurul port de conectivitate, o mufă micro USB, folosită atât pentru încărcarea bateriei, cât şi pentru transfer de date cu un PC, în timp ce locaşul pentru carduri microSD este poziţionat imediat lângă acesta.  În cele din urmă, în partea de jos avem o uşiţă din plastic folosită pentru protejarea acumulatorului. Deşi camera nu este livrată cu un încărcător extern pentru acumulatori, faptul că aceştia pot fi înlocuiţi reprezintă un avantaj pentru cei care îşi vor cumpăra mai mulţi pentru extinderea timpului de utilizare.

În pachetul camerei MGCOOL se regăsesc şi câteva accesorii, cu diverse monturi. Cea mai importantă este montura pentru utilizare subacvatică, aproape identică cu cea realizată de GoPro, care pare să îşi facă treaba cu brio pentru sesiuni scurte. Avantajul acestei monturi este că facilitează montarea camerei pe diverse suprafeţe, în pachet fiind incluse şi două monturi pentru cască de bicicletă sau motocicletă. Pe lângă acestea, MGCOOL oferă şi o montură pentru ghidonul bicicletei, o ramă exterioară pentru montarea pe şurubul standard de trepied şi chiar un clips cu arc, pentru ataşarea camerei de haine sau rucsac. Un cablu micro USB este de asemenea inclus în pachetul standard.

Calitatea construcţiei nu este deloc rea, fiecare accesoriu în parte fiind realizat din plastic care pare să reziste fără probleme la câteva şocuri. Camera neprotejată însă pare ceva mai fragilă, în timp ce capacul de la baterie nu pare să stea foarte bine fixat, putând zbura la un şoc mai uşor. Fiind vorba despre o piesă atât de mică, aceasta s-ar putea pierde foarte repede, deci este indicată utilizarea camerei alături de protecţia din plastic transparent.

Specificaţii tehnice

  • Nume: MGCOOL Explorer ES
  • Chipset: Allwinnner V3
  • Senzor: Geko Micro GC2023
  • Lentilă: deschidere 170 de grade, 20mm diametru
  • Display: 2”, 320 x 240 pixeli
  • Rezoluţie video: 1280 x 720 pixeli (30/60/120 FPS), 1920 x 1080 pixeli (30/60 FPS), 2560 x 1440 pixeli (30 FPS), 3200 x 1800 pixeli (15 FPS).
  • Rezoluţie foto: 16 megapixeli
  • Stocare: slot microSD, maximum 64 GB
  • Acumulator: interschimbabil, capacitate 1050 mAh, autonomie 80 minute de filmare 1080p
  • Altele: Wi-Fi, accesorii pentru montare pe diverse suprafeţe incluse în pachet

Galerie foto

Părţi pozitive

Multe accesorii incluse în pachet
Preţ scăzut
O cameră decentă pentru filmări de la bordul maşinii
Destule funcţii şi setări
Aplicaţie pentru mobil

Părţi negative

Calitate slabă a materialelor înregistrate
Nu vine cu montură pentru bordul maşinii
Nu are stabilizare pentru video

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult