Panasonic SDT750: prima cameră video 3D, acum în România!

Prima cameră video 3D destinată amatorilor a ajuns în România. Curioşii o pot vedea / testa începând de astăzi în noul magazin Panasonic din Unirea Shopping Center, etajul trei. Aparatul, model Panasonic HDC-SDT750, va costa aproximativ 6200 de lei şi va deveni disponibil la începutul lunii octombrie. Până să intrăm în detalii tehnice, să spunem că această cameră se adresează în special posesorilor de televizoare 3D.

Panasonic SDT750

În momentul de faţă, oferta de filme 3D destinate Home Cinema-ului este destul de săracă în titluri. E normal, este o piaţă nouă, exclusivistă, care se urneşte mai greu la început, dar cu o astfel de cameră tu eşti cel care creează conţinutul!

Pentru vizionarea filmelor, nu este suficient doar televizorul 3D ci şi ochelarii cu tehnologie Active Shutter Lenses, alimentaţi cu ajutorul acumulatorilor. Să nu confundaţi vechea tehnologie 3D (anagliph) cu aceasta: la tehnologia stereoscopică veche se folosesc ochelari pasivi (fără alimentare), cu lentile roşu şi bleu.

Active Shutter Lenses Anaglyph

Revenind la produsul nostru, deşi pare foarte complicat iniţial, este simplu de înţeles după un studiu de câteva minute. Practic, este o cameră video Full HD obişnuită, cu un sistem de lentile obişnuit, dar peste care se montează un obiectiv de conversie din 2D în 3D. Obiectivul nu este compatibil decât cu modelul Panasonic SDT750 (reprezentanţii companiei au dat de înţeles că anul viitor vor ieşi la rampă cu o ofertă mai diversificată).

Până a trece la înregistrări video 3D, este necesară o calibrare. Aceasta se face cu ajutorul unei mire de calibrare pe care sunt poziţionate nişte linii de ghidaj.

Înregistrarea propriu-zisă decurge la fel ca la camerele video tradiţionale. Diferenţele apar la montaj, acolo unde ai nevoie de un software special cu care să editezi clipurile 3D. Panasonic a inclus un astfel de program în pachet, însă nu te aştepta la prea multe opţiuni în afară de cele de bază (crop, corecţie culori, ajustare luminozitate, efecte speciale etc.).

Panasonic SDT750

Camera Panasonic SDT750 dispune de un senzor 3MOS de 9.15 MP (3.05 MP x 3), 12x zoom optic, capabil de înregistrări Full HD (1920 x 1080 pixeli) la 60 de cadre pe secundă. Stabilizarea este asigurată de un sistem Hybrid O.I.S., unul dintre cele mai bine puse la punct la ora actuală. Formatul video este AVCHD, standard. Stocarea se face pe carduri SD/SDHC/SDXC.

Fără obiectivul de conversie, aparatul măsoară 66 x 69 x 138 mm şi cântăreşte 375 de grame.

Obiectivul 3D Conversion Lens (VW-CLT1) are aproape 200 de grame şi sporeşte dimensiunile aparatului cu 78 x 59 x 97 mm. Specificaţiile complete se găsesc aici.

Panasonic 3D Conversion Lens

Camera video 3D este doar una dintre piesele grele care se găsesc în noul magazin Panasonic din Unirea. Pe lângă ea, tronează o mulţime de plasme, camere foto şi chiar electrocasnice de ultimă generaţia. Toate pot fi testate de către vizitatori, mai puţin maşinile de spălat şi epilatoarele.

Magazin Panasonic Unirea

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat