SiOnyx Aurora: camera de acţiune care poate filma în beznă totală

25.07.2018

Camerele GoPro sunt printre cele mai populare camere de acţiune, însă acestea sunt utile doar pe timp de zi, performanţa lor pe timp de noapte fiind limitată de sursele de lumină disponibile. SiOnyx promite însă o soluţie la această problemă cu noua cameră de acţiune Aurora, dedicată în special celor care preferă activităţi care pot fi realizate şi pe timp de noapte, camera putând filma foarte bine şi în beznă totală.

Spre diferenţă de alte camere de acţiune, SiOnyx Aurora nu se poate lăuda cu rezoluţii mari sau framerate-uri înalte. Ce oferă este însă un senzor de 0,9 megapixeli, cu o lentilă cu diafragmă variabilă (f/1.4, f/2.0 şi f/5.6) care poate filma în rezoluţie HD 720p (1.280 x 720 pixeli). Rezoluţia poate părea mică, însă rezultatele sunt incontestabile. Clipul de comparaţie între un GoPro şi SiOnyx Aurora este cel puţin impresionant, având în vedere că ambele camere au filmat în acelaşi timp.

Pe lângă capabilitatea de a filma în beznă totală atât color cât şi alb-negru, SiOnyx Aurora foloseşte o antenă Wi-Fi şi un modul GPS pentru a realiza efecte AR care pot fi suprapuse peste clipuri folosind aplicaţia mobilă pentru iOS şi Android, astfel putând plasa diverse puncte de interes de pe hartă direct peste materialul înregistrat în timp real.

Fiind o cameră de acţiune, rezistenţa la apă şi praf conformă cu standardul IP67 era de aşteptat, iar faptul că rezoluţia de înregistrare este destul de mică asigură că materialul nu ocupă foarte mult spaţiu, deci limitarea la carduri de maximum 32 GB nu este tocmai o problemă.

Singurul minus ar fi preţul de 799 dolari americani, cu 300 de dolari mai mult decât cea mai performantă cameră de acţiune de la GoPro. Camera este momentan însă la pre-comandă la preţul de 719 dolari, deci cei care se grăbesc să o comande înainte de lansare pot beneficia de o reducere de 10%.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult