Ludmila Pavlicenco, femeia lunetist cu cele mai multe victime confirmate

Cei de la canalul The Richest de pe YouTube au realizat un top zece al celor mai buni lunetişti din toate timpurile. Atrage atenţia Ludmila Pavlicenco, femeia-lunetist care a ucis 309 soldaţi inamici, dintre care 36 de lunetişti. Nicio altă femeie nu a mai reuşit o astfel de performanţă cu arma cu lunetă în mână.

 

 

Pavlicenco a luptat în timpul celui De-al Doilea Război Mondial şi şi-a apărat ţara în timpul Operaţiuni Barbarossa, prin care Hitler a invadat Uniunea Sovietică. Ea avea 24 de ani în 1941. În timpul bătăliei pentru oraşul Odessa, la care soldaţii români au jucat un rol foarte important, Ludmila a ucis 187 de militari, printre care mulţi conaţionali de-ai noştri.

În iunie 1942, lunetista a fost rănită de o bombă de mortar. Deoarece era deja o celebritate necesară pentru aparatul sovietic de propagandă, Pavlicenco a fost retrasă de pe front.

 

Lunetista a folosit în timpoul serviciului o carabină Moisin Nagant, cu lunetă de producţie sovietică. Arma are o magazie de cinci cartuşe şi calibru .30.

 

 

Puteţi vedea aici clipul complet realizat de The Richest

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult