Maşina în care au murit Bonnie şi Clyde

Bonnie (Bonnie Elizabeth Parker) şi Clyde (Clyde Chestnut Barrow) au fost doi răufăcători celebri, care au jefuit mai multe bănci în anii ’30, în timpul Marii ceize economice. Între cei doi a existat şi o poveste de dragoste. Chiar dacă erau renumiţi pentru jefuirea de bănci, Clyde Barrow obişnuiau să tâlhărească şi magazine mici sau benzinării.
 
Ei au devenit celebri în lumea întreagă datorită filmului lui Arthur Penn din 1967, numit „Bonnie and Clyde”.
 
Cei doi au fost prinşi şi ucişi în 1934, pe o şosea rurală din  Bienville Parish, Louisiana. Bonnie avea 23 de ani, iar Clyde 25. Şase oameni ai legii au organizat o ambuscadă şi au tras 130 de gloanţe în vehiculul cu care de deplasau cei doi. 
 
Maşina în care au murit cei doi răufăcători a fost expusă în mai multe muzee. Puteţi vedea ravagiile făcute de valul de gloanţe asupra automobilului în clipul ataşat. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult