Pana de cauciuc care a schimbat istoria naturală

Pana de cauciuc care a schimbat istoria naturală
Când o echipă de paleontologi de la Black Hills Institute of Geological Research se pregătea să plece dintr-o zonă în care nu descoperiseră nimic important, au văzut că vehiculul lor avea pană de cauciuc. În timp ce colegii ei se ocupau de această problemă, Sue Hendrickson s-a dus să exploreze împrejurimile. Ce a descoperit a schimbat istoria naturală. Este vorba despre cel mai compelt schelet de T-Rex descoperit vreodată: 90% din oase sunt intacte. În mod obişnuit aceste schelete sunt complete în proporţie de 50%. Mai mult, acesta este cel mai mare craniu de T-Rex găsit. 
 
 
Descoperirea le-a permis cercetătorilor să afle informaţii preţioase despre acest prădător redutabil. „Sue”, cum a fost botezat dinozaurul, a întărit convingerea că T-Rex era un prădător şi nu un necrofag, aşa cum sugerau unii paleontologi. 
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult