Regulile de bază ale jocului de rugby, arătate de tinere atractive

Dacă nu ai cunoscut niciodată bine regulile rugby-ului, află că nu eşti singur. Un grup de fete atractive sunt, însă, gata să ajute şi arată, într-un clip publicat pe YouTube, regulile de bază ale acestui sport.

 

Un meci durează 80 de minute, în două reprize de 40 de minute şi o pauză de 15 minute. O echipa este formata din 15 jucatori imparatiti pe doua compartimente:

 

1. Înaintarea (sau grămada) formată din 8 jucători repartizaţi pe trei linii

 

2. Liniile dinapoi (linia de treisferturi) formate din 7 jucători

 

 

Iată regulile de bază ale jocului de rugby:

 

1. ÎNAINTE ŞI PASA ÎNAINTE

 

Jocul de rugby se joacă prin pasarea (aruncarea) balonului spre înapoi (către un coechipier). Pasarea (aruncarea) balonului spre terenul de joc advers, precum şi scăparea balonului spre înainte (situaţia de „înainte”) nu sunt permise. În aceste cazuri se va dicta o grămadă ordonată pe locul greşelii.

 

Grămada ordonată este o formaţiune de jucători din fiecare echipă, legaţi împreună, pentru a permite reluarea jocului prin introducerea balonului între ei. Grămada spontană este o fază a jocului în care unul sau mai mulţi jucători din fiecare echipă, care se află în picioare, în contact fizic, se adună în jurul balonului aflat la pământ. Jocul curent s-a încheiat. 

 

2. PLACAJUL

 

Singura modalitate de stopare a adversarului cu balonul este de a-l prinde (placa). Placajul se execută de la nivelul abdomenului în jos, cu ambele braţe, prin aducerea purtătorului de balon la sol. Jucătorul placat, adus la sol, trebuie să elibereze imediat balonul. Jucătorul care a placat să elibereze placatul. Nerespectarea celor de mai sus se penalizează cu lovitură de pedeapsă contra celui vinovat.

 

3. AFARĂ DIN JOC – OFSAID

 

În general balonul împarte terenul în două părţi: terenul propriu şi terenul adversarului. Jucătorul care joacă balonul din terenul adversarului se află afară din joc, ofsaid şi se penalizează cu lovitură de pedeapsă.

 

4. MARCAREA DE PUNCTE

 

Se poate face prin:

 

– Încercare sau eseu – culcarea balonului în terenul de ţintă advers – 5 pct.

 

– Lovitură de pedeapsă – trecerea balonului printre bare după o lovitură de picior (aşezată sau căzută) pe locul în care arbitrul a acordat lovitura de pedeapsă, ca urmare a unei infracţiuni – 3 pct.

 

– Drop gol – trecerea balonului printre bare după o lovitură de picior căzută – 3 pct.

 

– Transformare după încercare – trecerea balonului printre bare după o lovitură de picior (aşezată sau căzută) pe perpendiculara locului unde s-a marcat o încercare – 2 pct.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult