Turnul din cranii umane care i-a speriat pe conquistadori a fost descoperit în Mexic

Turnul din cranii umane care i-a speriat pe conquistadori a fost descoperit în Mexic
Un turn realizat din cranii umane zidite a fost descoperit în această vară în capitala Mexicului. În total au fost indentificate 650 de cranii complete, printre care unele de femei şi copii. Construcţia datează din perioada Imperiului Aztec. 
 
Descoperirea a fost făcută lângă ruinele Templo Mayor, unul dintre principalele temple din fosta capitală aztecă Tenochtitlan, care ulterior a devenit Mexico City. 
 
Turnul realizat din cranii i-a speriat pe spaniolii conduşi de Hernan Cortes, care au capturat oraşul în 1521. Unul dintre oamenii conquistadorului, Andres de Tapia, a scris despre aceste construcţii bizare. 

Printre cranii se numără şi unele care prezintă semne de violenţă, ceea ce sugerează că au aparţinut unor inamici învinşi în luptă. „Ceva s-a întâmplat de care nu avem deocamdată cunoştinţă”, a declarat un arheolog. 

 
Cu un diametru de 6 metri, turnul era aşezat în colţul capelei lui Huitzilopochtli, zeul aztec al soarelui. Săpăturile continuă, iar misterul construcţiei nu a fost încă elucidat. 
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult