Un căutător de comori norocos

Derek McLennan a făcut descoperirea pe un câmp din Scoţia.
Un bărbat echipat cu un detector de metale a descoperit cea mai mare comoară vikingă din Marea Britanie, iar în acest an va primi 2 milioane de lire sterline pentru ea. Derek McLennan a făcut descoperirea pe un câmp din Scoţia. Artefactele provin din secolul 10. Printre obiectele găsite se numără bijuterii, monede, textile şi obiecte decorative şi de cult. Unele dintre acestea sunt „ieşite din comun şi excepţionale”, potrivit experţilor. 
 
 
McLennan, un fost om de afaceri retras din activitate, a predat comoara către Queen’s and Lord Treasurer’s Remembrancer (QLTR). Această instituţie i-a oferit-o în luna mai a acestui an Muzeului Naţional al Scoţiei, în schimbul a 1,98 milioane de lire sterline, bani care îi vor reveni celui care a descoperit-o. 
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult