Un fermier din Michigan a descoperit scheletul unui mamut în timp ce săpa un şanţ de scurgere

James Bristle, un fermier din statul american Michigan, săpa împreună cu vecinul lui un şanţ pentru o ţeavă de scurgere. La un moment dat, la o adâncime de 2,4 metri, utilajul a dat peste ceva dur în sol. Iniţial cei doi au crezut că este vorba de un trunchi de copac, dar apoi şi-au dat seama că este vorba de un os imens.

 

Crezând că este vorba de un os de dinozaur, Bristle a contactat University of Michigan Museum of Paleontology. Cercetătorii veniţi la faţa locului au constatat că era vorba de rămăşiţele unui mamut. Aceste animale uriaşe au dispărut din America de Nord în urmă cu aproape 12.000 de ani. Până acum au fost descoperite în Michigan rămăşiţele a doar 30 de astfel de animale. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult