AMD prezintă noua gamă A-Series de procesoare pentru PC-uri ieftine

02.10.2012
AMD prezintă noua gamă A-Series de procesoare pentru PC-uri ieftine

AMD A-Series APU reprezintă cea de-a doua generaţie de procesoare AMD APU, compusă din modele dual-core şi quad-core la preţ accesibil, echipate cu interfaţă grafică din seria Radeon HD 7000.

Oferta de procesoare AMD A-Series APU

Oferta de procesoare A-series APU acoperă o plajă de preţuri ce porneşte de la 53 dolari şi nu depăşeşte 122 dolari pentru vârful de gamă. Chiar dacă folosesc un alt tip de socket (AMD FM2) şi necesită achiziţionare unei plăci de bază compatibile, AMD ne asigură că investiţia în noile procesoare merită făcută, sporul de performanţă comparat cu generaţia anterioară fiind considerabil. Potrivit companiei, platforma AMD FM2 va fi una longevivă, cu numeroase modele noi de procesoare disponibile pentru upgrade.

Diagrama nucelului Trinity, folosit pentru procesoarele AMD A-Series APU

Procesoarele A-Series APU funcţionează la frecvenţe cuprinse între 3.4 şi 3.8 GHz (4.2 GHz în mod Turbo) şi vin cu multiplicator deblocat, fapt ce simplifică procedeul de overclocking aplicat cu ajutorul aplicaţiei AMD Overdrive.

În funcţie de versiune, nucleul grafic Radeon HD poate dispune de până la 384 procesoare de shader şi atinge o frecvenţă de 800 MHz. Pentru şi mai multă performanţă 3D, utilizatorii au posibilitatea să folosească interfaţa grafică integrată împreună cu o placă video din seria AMD Radeon HD 7000, ataşată în configuraţie CrossFireX pentru un spor de performanţă de până la 75%.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult