ASUS anunţă ROG Strix GeForce GTX 1070, alternativa accesibilă la modelul de top GTX 1080

22.06.2016
ASUS anunţă ROG Strix GeForce GTX 1070, alternativa accesibilă la modelul de top GTX 1080

Parte din seria Republic of Gamers, ASUS Strix GeForce GTX 1070 păstrează sistemul de răcire avansat, întâlnit şi la modelul mai costisitor ROG Strix GeForce GTX 1080. Noua placă video este livrată cu frecvenţe mai mari decât modelul de referinţă NVIDIA, respectiv 1860 MHz pentru GPU (modul OC). ASUS Strix GeForce 1070 ar trebui să ofere performanţă mai mare, nivel de zgomot redus şi rulare la temperaturi mai mici decât varianta cu design de referinţă NVIDIA.

Şi pentru modelul Strix GTX 1070, ASUS a apelat la sistemul de răcire bine cunoscut DirectCU III, care oferă un flux de aer mărit, reducând temperatura cu 30% faţă de modelul de referinţă. Placa video vine cu suport pentru tehnologia ASUS FanConnect, care facilitează interconectarea cu ventilatoarele sistemului în care este instalat, putând astfel îmbunătăţi sistemul de răcire, sincronizând performanţa tuturor sistemelor de răcire.

Comparat seriilor anterioare de plăci video din gama Strix, cât şi altor plăci video ASUS cu răcire DirectCU, Strix GeForce GTX 1070 vine cu un sistem de iluminare numit Aura RGB Lighting, care oferă utilizatorului posibilitatea de a personaliza aspectul plăcii, pentru a se alinia la coloristica întregului sistem.

La capitolul conectivitate, noul model Strix GTX 1070 oferă două port-uri HDMI, acestea fiind utile în special celor care doresc să ţină un monitor şi un headset pentru realitate virtuală conectate în acelaşi timp, o mufă DVI-D şi două mufe DisplayPort 1.4 pentru gaming la rezoluţii şi frecvenţe înalte. Placa video este livrată cu software-ul GPU Tweak II şi o licenţă premium pentru software-ul Xsplit Gamecaster.

GPU Tweak  este util celor care doresc să mărească frecvenţele plăcii video pentru a atinge performanţe ma ridicate. Frecvenţele standard sunt oricum mai ridicate decât cele ale modelelor Founder’s, însă acestea pot creşte dinamic în modul „boost”, sau pot fi stabilite la un nivel superior prin overclocking. 

NVIDIA lansează GeForce GTX 1080, cea mai puternică placă video a momentului

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult