Asus P5E3 Deluxe, placa de bază cu Firefox

11.10.2007
Asus P5E3 Deluxe, placa de bază cu Firefox

Asus ne dovedeşte că graniţa dintre hardware şi software nu este aşa de rigidă precum se crede. Pentru a ne dovedi acest lucru producătorul taiwanez a ales să includă în memoria ROM a plăcii de bază P5E3 Deluxe, browserul Firefox. Adică dai drumul la calculator şi în exact 15 secunde (cei care au testat placa au şi cronometrat) eşti pe Internet cu Firefox. Dacă vrei Internet Explorer nu ai decât să alegi bootarea în Windows.

P5E3 Deluxe, mai are în memoria ROM şi Skype în caz că nu te mulţumeşti cu browsing-ul şi ai chef de ceva pălăvrăgeală audio sau în scris. Sistemul de operare alternativ ales de Asus este produs de compania DeviceVM şi se numeşte ExpressGate.

Ideea în sine mi se pare foarte bună pentru cei care stau pe Internet aproape toată ziua, iar activitatea lor se rezumă la browsing, chat şi e-mail. Pe de altă parte, există şi nişte neajunsuri. Cel mai important este preţul. P5E3 Deluxe este o placă de bază care vine cu o mulţime de facilităţi, din această cauză fiind cotată la 350 de dolari. O altă problemă ar fi faptul că versiunea portabilă de Firfox aleasă nu permite instalarea addon-urilor.

Asus P5E3 Deluxe

Urmărește Go4IT.ro pe Google News