ASUS ROG a anunţat PC-ul GT51CA echipat cu două plăci grafice TITAN X

29.04.2016
ASUS ROG a anunţat PC-ul GT51CA echipat cu două plăci grafice TITAN X

Odată cu aniversarea a 10 ani de la apariţia brandului de Republic of Gamers, ASUS a lansat un nou PC desktop dedicat gamerilor cu pretenţii, dar şi cu buzunare adânci. Este vorba despre modelul GT51CA, un computer performant, configurat cu cele mai puternice componente pentru gaming, care poate să ruleze în condiţii optime absolut orice joc video pentru PC existent.

GT51CA este realizat în jurul unei carcase proprietare cu volum de 67 de litri. Aceasta foloseşte paleta cromatică obişnuită pentru produsele ROG: gri metalizat şi LED-uri de culoare roşie, designul fiind uşor de recunoscut şi impunător încă de la prima vedere. În interiorul carcasei se află însă ceea ce fiecare gamer pasionat îşi doreşte.

Este vorba despre un procesor Intel Core i7-6700K cu boost până la 4,2 GHz şi multiplictaor deblocat pentru overclocking, 64 GB memorie RAM DDR4 la 2800 MHz şi nu una, ci două placi grafice de top: 2 x NVIDIA GeForce GTX Titan X cu 12 GB GDDR5. La capitolul stocare avem de a face cu două SSD-uri de 512 GB pe interfaţă M2 în RAID 0 şi un hard disk de 2 TB cu viteză de 7200 RPM, iar la capitolul conectică, există toate port-urile de care ai putea avea nevoie.

Noul desktop ASUS vine cu reţea gigabit, wireless 802.11 ac, NFC, Bluetooth 4.1, jack-uri pentru boxe 7.1, două mufe USB 2.0, 6 mufe USB 3.0, mufă PS2 pentru mouse sau tastatură şi multe altele. Toate acestea sunt alimentate de o sursă de 700 W (80 PLUS) şi cântăresc împreună 27 de kilograme. Alături de GT51CA, ASUS a inclus în pachet şi o brăţară cu NFC, care activează funcţiile de overclocking, cât şi un spaţiu de stocare ascuns, pe care utilizatorul îşi poate salva informaţiile personale. Acestea sunt disponibile doar după ce brăţara este apropiată de senzorul NFC de pe carcasă.

ASUS nu a oferit încă un preţ oficial pentru GT51CA şi nici o dată de lansare, însă cu siguranţă acest model se va găsi şi în oferta magazinelor din România. Momentan, ASUS are o cotă de piaţă de peste 20% din brand-urile din clasa A din România pe segmentul computere desktop şi deţine peste 80% din piaţa de desktop-uri ale brand-urilor superioare, echipate cu plăci grafice NVIDIA GTX.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult