Au devenit accesibile stick-urile USB şi SSD-urile de mare capacitate?

01.10.2008
Au devenit accesibile stick-urile USB şi SSD-urile de mare capacitate?

Această întrebare ne-am pus-o după ce am văzut două anunţuri interesante. Corsair a anunţat disponibilitatea stick-ului USB Flash Voyager de 64 GB. Pe o piaţă ce abundă de astfel de dispozitive, seria Flash Voyager s-a remarcat de-a lungul timpului prin carcasa de cauciuc ce protejează datele din interior de apă, îngheţ şi o gamă largă de factori mecanici externi. În timp, capacitatea peştişorului de cauciuc de la Crorsair s-a dublat şi s-a ajuns momentan la impresionanta cantitate de 64 GB. Un astfel de stick USB este echivalentul unui harddisk extern de acum 1-2 ani, fiind suficient pentru o bună parte din utilizatorii obişnuiţi.

Corsair Flash Voyager de 64 GB - 199 $

O altă ştire din domeniul celor care implementează memorii flash are de-a face cu exoticele SSD-uri. Compania americană Super Talent a anunţat primul harddisk solid state performant cu capacitate de 128 GB care costă mai puţin de 300 $. Cu doar 3 luni în urmă, OCZ vindea o unitate smilară cu aproape 500 $, iar la începutul anului, cei care-şi doreau neapărat un SSD, plăteau pentru el mai bine de 1.000 $. În concluzie, dacă luăm în considerare preţurile de peste ocean, atât stick-urile USB de capacitate mare, cât şi SSD-urile performante (cu memorii SLC) au devenit tentante.

Super Talent MasterDrive LX de 128 GB - 299 $

Care este situaţia pe piaţa din România? Stick-ul USB Corsair Flash Voyager de 64 GB costă peste 700 de roni, ajungând la echivalentul a 280 $. Cu aceeaşi bani se pot cumpăra două harddisk-uri externe de 160 GB sau 250 GB. Cei care ar dori să doteze portabilul cu un SSD pentru a proteja datele împotriva şocurilor puternice, vor avea şi ei surprize. O asemenea unitate de stocare, cu capacitate de 128 GB şi memorii SLC tinde spre un preţ de 2.000 de roni. În aceste condiţii, noi mai aşteptăm şi vă recomandăm să faceţi la fel.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News