Cresc preţurile la SSD-uri

02.12.2016
Cresc preţurile la SSD-uri

Potrivit unui raport publicat de specialişti ai companiei de analiză DRAMeXchange, preţurile la vânzare pentru dispozitive SSD se află pe un trend ascendent care va continua şi în perioada imediat următoare.

Motivul invocat este împuţinarea stocurilor de memorii NAND Flash, ca urmare a dificultăţilor întâmpinate de fabricaţi în implementarea tehnologiei 3D-NAND.

Creşterile de preţuri estimate la 6%-10% nu sunt foarte mari, însă se resimt pe întregul lanţ de aprovizionare, costul suplimentar fiind reflectat şi în preţul final al dispozitivelor.

Potrivit  DRAMeXchange, producţia chip-urilor 3D-NAND nu va atinge nivelul optim cel puţin până în primăvara anului viitor, timp în care furnizorii vor continua să crească preţurile, profitând de situaţia apărută pentru a obţine o rotunjire a marjelor de profit.

Aparent, singurul producător care nu pare să aibă dificultăţi în producerea chip-urilor NAND Flash este Samsung, compania fiind unul dintre pionierii tehnologiei 3D-NAND.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult